ŠD Felix — KK Žiri

Zadnjeuvrščena ekipa KK Žiri se je odpravila na gostovanje k igralkam ŠD Felix Zasavje. V športni dvorani POLAJ so gledalci doživeli presenečenje, saj so domače igralke, kljub vlogi favoritinj, morale priznati premoč igralkam KK Žiri. Žirovke so  igrale odločno in pogumno od prve do zadnje minute, kar se jim je obrestovalo, dosegle so prvo zmago v Extra ligi LPI.si, kjer so se zaradi ugodne koš razlike  prebile na predzadnje mesto pred ekipo KOŠ Celovec.

ŠD Felix — ŽKD Ledita

V Športni dvorani Polaj Trbovlje je bila odigrana tekma 6. kroga mednarodne lige Extra Liga LPI.si. Domača ekipa je tokrat gostila domžalsko Ledito ter morala priznati premoč nasprotnicam z rezultatom 49:77.

Tekma se je začela s pobudo gostujočih igralk, ki so v prvih minutah tekme povedle s 5:0. Odgovor je sledil s trojko domače igralke Nike Razgoršek, ki je dosegla tudi naslednji koš za peto točko. Minuto do konca 1. četrtine je gostujoča ekipa vodila že 17:7, nato pa sta sledila koša Manje Slapšak in Lucije Guzaj, ki sta tako po uvodnih 10 minutah igre zmanjšali prednost nasprotnic na 11:17. 2. četrtina se je ponovno začela po željah nasprotnic saj so s košem in dvema zadetima metoma za tri točke povedle že z 25:11. Polčas se je končal s prednostjo Ledite, ki je vodila s 23:38. Slaba igra domače ekipe se je nadaljevala tudi v 3. četrtini, kjer sta se med strelke vpisali le Jelica Petrovič in Nika Razgoršek, ki sta dosegli vsaka po 5 točk. Zadnjačetrtina je bila veliko bolj izenačena, saj so jo naše igralke dobile z rezultatom 15:14. Tekma se je končala s prepričljivo zmago Domžalčank, ki tako še naprej ostajajo edina neporažena ekipa v Extra Ligi LPI.si. Najboljša strelka v domači  ekipi je bila Nika Razgoršek z 21 točkami.

Že v petek pa Felix Zasavje čaka zaostala tekma 5. kroga Extra Lige LPI.si, kjer bodo  igralke odšle na gostovanje v Celovec.

FELIX ZASAVJE – Ledita 48:77 (11:17, 12:21, 10:25, 15:14)

Strelke za Felix Zasavje: Nika Razgoršek 21 točk (2 skoka in asistenca), Jelica Petrovič 9 (3 skoki in asistenca), Sara Jukič 7 (skok in asistenca), Manja Slapšak 7 (4 skoki), Lucija Guzaj 4 (4 skoki in asistenca), Tjaša Muhovic (8 skokov) in Mirjam Badnjevič (4 skoki)

Izjava igralke Lucije Guzaj: “Tekma je bila zelo težka, imele smo enega izmed najboljših nasprotnikov. Odigrale smo nekaj dobrih akcij, tudi v obrambi smo se nekajkrat odlično izkazale, vendar nam kljub trudu ni uspelo. Že v petek imamo novo priložnost proti ekipi iz Celovca in verjamem, da bomo tokrat dale vse od sebe in odigrale na visokem nivoju.”

Izjava igralke Jelice Petrovič: “Kar nekaj igralk je bilo zadnja dva tedna bolnih in to se nam je tudi poznalo na tekmi z Ledito, saj smo se zaradi utrujenosti slabo vračale v obrambo, kar so pa nasprotnice znale dobro izkoristiti. Posledično so se vrstile napake, za katere bomo naredile vse, da jih v naslednjem krogu proti Celovcu tudi odpravimo. Vzdušje, ki je v ekipi dobro, bo potrebno prenesti samo še na igrišče.”